Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, měl byste (dle posledního odstavce) jít především sám příkladem. Zbavte se veškeré zbytečné techniky, přestaňte doma topit, méně dýchejte a dbejte, abyste měl vždy nasazenou roušku a řádně utěsněnou.

Máte auto? Pryč s ním! Vaříte na plynu? No fuj! Vždyť pračlověk se spokojil se stravou syrovou, která je nejpřirozenější.

Co se týče návratu do doby předprůmyslové, tak tam už jste - tedy myšlenkově.

;-D

10 5
možnosti
MS

M24i95l15a67n 72S37m79r38ž

1. 2. 2021 10:20

Pane, žiju velmi prostým životem. Tři měsíce pod stanem, nelétám, nemám auto, jezdím hromadnou dopravou, jsem většinu svého života vegetariánem.

Opravdu si myslíte, že náš současný způsob života je udržitelný? Můžete mi sdělit proč?

1 3
možnosti
LB

L10i63b21o14r 54B61í38l89e39k

31. 1. 2021 21:16

Co máte společného s Tchaj-Wanem, asi Vyskočila, vidíte, mě přišel podcast na zvonek, jak cocík, pan Codr se z totalitní Číny vydává kolem světa

0 2
možnosti
PK

Škoda písmenek, stejně nic nepochopí;-Dˇ...;-D

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že všechny tyhle řečičky o záchraně planety se podobají i starším utopiím, kdy lidé chtěli poroučet větru, dešti, uskutečňovat ráj již na zemi a pod vlivem gnostické filosofie vytvářet skupiny moudrých a zasvěcených, kteří jediní vědí co a jak. Bohužel dost často to skončilo malérem pro ně (např. Hus či Savonarola) nebo potoky krve milionů lidí (mohamedáni, nacisté, komunisté). Je potřeba si přiznat, že v řadě věcí nevíme přesně budoucnost či důsledky. Trocha pokory neškodí.

5 1
možnosti
ZZ

Zbytečné - když jsem se na díval v reportáži - tak oni snad ani číst neumí.

;-(;-(;-(

4 1
možnosti
JM

J58a16n 32M39a56r37e76k

31. 1. 2021 20:03

Za to vy neumíte psát...co je to "Když jsem se na díval..."?

2 3
možnosti
VF

Není to fráze, ale svoboda každého člověka končí tam, kde by ohrozil druhého člověka - třeba i covidem.

"Kdo neskáče, není Čech" vyvolával na shromáždění nějaký mladík. Dětinské. Asi tam bylo i pár rozumných lidí, protože pubertálně neskákali.:-/

6 0
možnosti
MK

Předpokládám, že blog byl napsán kvůli dvěma posledním odstavcům, zbytek je pouze kouřová clona a proto se vyjadřuji právě k nim.

Oxid uhličitý je podle vašich blogů váš úhlavní nepřítel, proti kterému bojujete ze všech sil a většinu své energie věnujete jeho likvidaci. A až konečně ten oxid uhličitý ze vzduchu odstraníte, budete jen s úžasem zírat na vyhynutí všech rostlin. Co potom budete jíst?

CO2 je pro rostliny stejně důležitý, jako pro nás živočichy kyslík. Uvědomte si 95% rostlinné hmoty pochází ze sloučenin uhlíku získaného fotosyntézou z atmosférického CO2. Uvědomujete si, že vámi hlásaná "ekologie" může zlikvidovat rostlinnou říši a následně život jako takový?

26 0
možnosti
Foto

Neuvědomuje, ale musel si kopnout do demonstrantů. To se dnes nosí.

5 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik