Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
JF

Milý autore, každý má právo vyjádřit svobodně svůj názor i Vy. V této zemi žije více než 10 miliónů lidí. Z toho většina každý den aktivně či méně aktivně udržuje chod této společnosti a pokud to mohu ohodnotit tak velice úspěšně na rozdíl od vládnutí vlády této země a jiných dobře placených úředníků po celé EÚ. A Vy chcete lidem upírat právo svobodně se vyjádřit a shromažďovat? Základní lidské právo. Kdopak Vám zajistí do vašeho domu elektřinu, vodu, plyn, internet, v obchodech dostatek potravin a tak dále a tak dále. Pokud se domníváte, že toto vám zajistí ministři, poslanci nebo senátoři tak jste na omylu. Místo moralizováni byste měl jít a poděkovat těmto lidem, když se tak vytahujete funkcemi, protože chytří a moudří lidé toto dělají.

10 4
možnosti
LJ

Nad vaším právem se shromažďovat, a nikdo vám jej neupírá, ale stojí vaše povinnost neomezit, natož neohrozit, ostatní vaším chováním. To je, milý pane Farský, základní kámen demokracie. Nikdo nebrání jít lidem protestovat a vyjádřit tak jejich názor. Ale v současné situaci je jejich povinností to udělat tak, aby neohrozili jiné, což je, jaký to paradox, dodržováním pokynů epidemiologů, takže to omílané 3R. A dokud si toto ignoranti neuvědomí, do té doby zde budou restrikce. Nebo mrtví. Vyberte si. PS: A, prosím, nezačínejte s tím, jak většina zemřelých jsou "rizikoví" důchodci, protože vy určitě nemáte žádné právo rozhodovat, kdo má kdy zemřít v důsledku ignorantského chování té které osoby. :-/

4 4
možnosti
Foto

Zeptám se tady - kdo je nyní adminem blogů na iDnes? Tento článek, plný gramatických chyb, překlepů, špatného skloňování, špatného slovosledu, je na titulní stránce iDnes? Kde jsou ty časy, kdy to tu mělo alespoň nějakou úroveň. Autor, který si po sobě alespoň jednou svůj článek nepřečte, ten tu nemá co dělat. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Gramatika a spol je obrazkem autora ... umisteni na hlavni strance je obrazkem smeru, kterym tento server kraci

3 0
možnosti
MH

Pane autore, netuším, co vás vede k takovému “otevřenému dopisu”... Vy jste přece vzorný občan, který s restrikcemi a kroky naší vlády patrně souhlasí, tak se radujte, že je všechno správně nastaveno a pusťte si pro lepší náladu třeba Noru Fridrichovou... Vaše “část” společnosti přece nemá důvod ke stížnostem, tak proč se snažíte mentorovat ty, kteří to vnímají jinak? Věřte mi, že kdyby došlo jednou k tomu, že vy budete demonstrovat, třeba za právo nosit tři roušky najednou, tak já vás kvůli tomu kritizovat nebudu!

7 2
možnosti
MS

M43i27l81a45n 83S73m73r65ž

2. 2. 2021 8:19

Protože současnou situaci zhoršují a prodlužují. Ohrožují svobodu (zdraví, životy) dalších. Víte jak francouzská revoluce definovala, kde končí svoboda jednotlivce? "Končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného".

Proto tedy takové prohlášení.

1 1
možnosti
DC

D17a93v60i24d 11C29e11c36h

1. 2. 2021 12:58

"ze všech sil odstraňovat ze vzduchu oxid uhličitý"

Takze dnesnych 400 ppm je nejako vela ?

Tak potom kolko ppm je tak akurat / 300 , 200 , 50 .....? / a z akeho dovodu ?

Vdaka za odpoved.

2 0
možnosti
MS

M19i25l93a93n 96S82m39r98ž

2. 2. 2021 8:13

Z jakého důvodu? Velmi prosté pane. Oxidu uhličitého v atmosféře je příliš mnoho, tolik ho bylo naposledy před 800.000 tisíci lety. V té době bylo o 11°C tepleji a výše hladiny moře o desítky metrů vyšší. Vzhledem ke zpoždění procesů (tání ledů, ohřev obrovské masy mořské vody) následky pocítíme až časem. Rychlost změny, kterou jsme vyvolali, někteří vědci připodobňují impaktu velikého meteoritu.

0 0
možnosti
JR

Pane Smrži, co je to to "OOe", které platí fungování Eurosolaru? Máte vcelku zábavné účetnictví, tak by mě to zajímalo... ovšem odpovídat mi samozřejmě nemusíte.

1 0
možnosti
MS

M80i45l97a80n 17S56m21r52ž

2. 2. 2021 8:21

Když jsme to zveřejnili na stránkách, tak proč ne. Je to grant hornorakouské vlády. Nemusíte mít strach, není to z Vašich daní.

0 0
možnosti

Ještě že můžu cestovat. Teď v Brazílii je krásných 30 C (díky bohu za neekologickou klimatizaci, jinak bych se nevyspal). Je tu vynikající brazilské hovězí a to sushi z čerstvých ryb, no, vynikající. Vy se zatím můžete vyspat ve stanu a propagovat solární kolektory, které v Čechách způsobí mnohem větší škody než mé dvě letecké dovolené do roka.

Mimochodem, strašně bych se pobavil, kdybyste si podebatoval s někým chytrým a nabitým znalostmi, jako je třeba paní Drábová, o ekologičnosti solárních panelů ve srovnání s jadernou energetikou u nás v Čechách.

.

Vy to nepochopíte, ale možná jiní ano. Lidé nemají problémy se omezit kvůli epidemii. Lidé nemají problémy se omezit kvůli ochraně přírody. Ale (až na některé fanatiky typu Klaus) mají problémy se omezit na základě nesmyslných opatření. A mají problémy se omezovat kvůli fanatických melounům, kterým nejde o ochranu přírody, ale o jejich většinou komunistickou ideologii. To mluvím o těch viditelných. U těch neviditelných jde čistě o prachy

3 0
možnosti
Foto

Jasně, rozumíme. Válka je mír a totalita je svoboda.

11 1
možnosti
VN

Sorry, jste demagog. Demonstrace na náměstích jsou absurdní. Je to něco podobného, jako kdyby této zemi hrozilo nějaké vojenské nebezpečí a na náměstích by davy hlupáků vyjadřovaly svoji podporu armádě, která by nás chtěla obsadit. Za svobodu pokládám to, že každý může kandidovat do zastupitelstva obce/kraje , parlamentu. Není žádný úřad , který by každého kandidáta lustroval a díky "závadným" názorům jej třeba z kandidátek vyřadil. Dále za svobodu pokládám svobodné volby, kdy každý člověk může jednou za čas přijít a hodit to tam té své straně. Dále pokládám za záruku svobody celý právní systém. Kdy i v parlamentu největší strana si nemůže dovolit cokoliv. Dokud bude fungovat výše popsané , jsme svobodní. To, že se občas v rámci nějakého vojenského či zdravotního ohrožení práva obyvatelstva přechodně sníží, to není nic mimořádného. Takto to funguje všude na světě od nepaměti. I v tehdy super svobodných USA před sto lety v době španělské chřipky se omezovala práva obyvatel...

0 2
možnosti
LH

Smrž, alarmista z povolání....:-/

4 4
možnosti
MS

M12i54l44a93n 90S15m11r23ž

2. 2. 2021 8:25

Jistě nechcete abych tuto diskuzi zatěžoval výčtem odborníků, kteří jsou přesvědčeni o hloubce problému, který jsme způsobili a dále způsobujeme.

0 0
možnosti
JP

Pane Smrž, kéž by jste měl pravdu a svět by byl černobílý tak, jak nám ho nastavila světová propaganda nového očkování a vylhaná čísla v souvislosti s nemocí cov19. Poznání však nejde jen cestou propagandy, když nám někdo něco sdělí, je třeba uvažovat a ověřovat data. Současný podvod má hodně rozvité pole klamu, těžko se z něj dostává.

Četl jsem metodiku ministerstva zdravotnictví na hodnocení, podle které se určuje počet osob, uváděných jako zemřelí v souvislosti s nemocí kovid19. Je to podvod a ani při pokusu o nápravu se kolegovi nepodařilo dostat se dál. Jsme strašeni nemocí a smrtí, ale lidé i dříve byli nemocní a umírali.

Buďte dobré mysli a nebojte se. Nešiřte strach a nesvobodu, uvažujte a nebuďte jen konzumentem falešných medií.

12 4
možnosti
Foto

Metodika je samozřejmě nešťastná, nicméně, počty mrtvých v říjnu a dál celkem přesně opisují křivku počtu pozitivně testovaných lidí, nehledě na to, že jsou tam jasné výkyvy oproti průměru...

3 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik