Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rv8-oRv

Snůška bludů.

Něco na téma jak vymřeli neandrtálci. Pazourky totiž nerecyklovali a když došly pozemské zdroje pazourků, tak přišel neodvratný konec.

;-D

2 0
možnosti

M59i14l46a33n 57S98m65r10ž

30. 10. 2017 16:15

Pokud jste si všiml, tak údaje, které uvádím, potvrzují spíše neúčinnost recyklace.

Nejsem si jist, co chcete naznačit, možná, že prostou náhradu jednoho materiálu jiným...

Jistě, můžeme nahradit třeba měď hliníkem, ale nedělali jsme to před desítkami let náhodnou právě obráceně? V některých případech je náhrada možná, ale ve všech? Hluboce pochybuji.

Myslíte si, že se již mnoho let nepracuje například na náhradě platinových katalyzátorů - zatím bezúspěšně? Pro jedno vodíkové auto bychom potřebovali 100 g platiny, to by vedlo k rychlému vyčerpání všech zásob.

V pokračování článku uvedu některé směry výzkumů, které jsou podle mě perspektivní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,51
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik