Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Nač takové lži? Ale je prima, že jste je dal hezky pohromadě. :-/ Pofidérní zdroje a ještě pofidérnější "výzkumy".

Je to čirý nerozum, nejdřív vybudovat jadernou energetiku, pak do ní investovat, vychytat mouchy a chyby - a následně to zavřít proto, že nějaký nazelenalý mozek není schopen myslet technicky a pochopit fyzikální souvislosti, zato neváhá populisticky použít cokoliv ke svému prospěchu a strašení lidí.

Co na tom, že experimenty jako v Černobylu na svých elektrárnách neděláme, co na tom, že jsou jiného typu, co na tom, že tsunami asi těžko Čechami proběhne? Stejně budou hysterčit a snažit se ničit prosperitu své země zbytečným plýtváním jejími zdroji (zavíráním zdrojů energie). Zelená škodná. Rv

14 0
možnosti
MS

Zdá se, že nechápete pojem rizika a zacházení s ním. Rizika nese každý způsob výroby elektřiny (koneckonců každá činnost) a vypovídající je pouze SROVNÁNÍ RIZIKA jednotlivých metod. To zde na blogu udělal před léty Petr Nejedlý; ve srovnání s ostatními technologiemi je na tom jaderná energetika lépe.

https://nejedly.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=80077

.

Snad nikdo nepopírá, že jaderná energetika s sebou nese značné potenciální riziko, to je ale různými způsoby minimalizováno, ne však zcela odstraněno. Ostatní technologie mají zbytkové riziko obvykle větší.

To, že v seznamu literatury máte materiály Greenpiss, hovoří téměř za vše.

10 0
možnosti
LJ

Bylo by dobré rozebrat všechny možnosti výroby elektřiny z ekonomického i ekologického hlediska. Při nezaujatém pohledu dojde člověk k závěru, že nejlepší by bylo výrazně omezit spotřebu elektřiny, což by lidé neschválili. Předložte tedy řešení, které se vám jeví jako pravé.

3 0
možnosti
VV

Uz cela destileti se pise o diversite zdroju.

0 1
možnosti
Foto

OZE a nikoli jaderná energetika představují neúměrnou zátěž.

Fotovoltaika nás během jednoho desetiletí bude stát asi jeden bilión korun. Proti tomu jsou náklady na nové dva temelínské bloky procházkou růžovým sadem.

6 0
možnosti
VV

Ode mne mate karmu, Ale tady se chvaly asi moc nedockate. Fakta zdejsi diskutery nezajimaji. Nesouhlasi totiz s jejich svetovym nazorem. Bavorske urady i vami zminovana LMU porad jeste varuji pred zvysenou konzumaci hub a kanciho masa z Bavorskeho lesa a Fränkische Alb, Ale to jsou preci jen hloupi Nemci.

0 3
možnosti
Foto

Ano, autor se zde chvály nedočká. Nečetl jsem pozorně. Co je LMU a proč by se neměly jíst houby a kanci z těch německých lesů? Kvůli Fukušimě?

0 0
možnosti
VV

Dobrý den , pane Smrži pokud tomuhle věříte tak je jsem přesvědčen že jste nějak zmutoval . Se jaderničině a okolí nějakou dobu pohybuju auuu . Chudácí děti které přesvědčujete o své pravdě .

7 0
možnosti
Foto

Jestli je to míněno jako trpká ironie, tak se to nepovedlo.

Pokud je to míněno vážně, tak je to ještě horší.

7 0
možnosti
Foto

Elektřina z OZE že je levná. Kdyby to byla pravda, investoři OZE by se nesápali pořád po dotacích a stavěli by je i dnes, kdy je podpora pro nové zdroje zastavena. Provozovatelé OZE nenesou náklady na obnovu sítí, na systémovou podporu, mají přednostní výkup a vstup na trh, náklady a povinnost vyrovnávat jejich rozkývanou dodávku za ně nesou tradiční výrobci energie. Jak si představujete provozování soustavy, kde budou jen obnovitelné zdroje energie?

7 0
možnosti
JU

J74i42ř85í 10U11r92b94a52n

6. 10. 2017 13:18

On i si nic nepředstavují, jenom aktivisticky vykřikují a problémy za ně musí řešit jiní.

6 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik