Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Ked som chodil do školy,v zemepise bolo, že Egypt má 17 miliónov obyvateľov - dnes dosiahol 100 miliónov. Afganistan - za 20 rokov z 20 mil. na 40 mil. Pastier kôz v suchej africkej krajine - 8 žien a 60 detí, nespokojný, že sa tam dá ťažko uživiť. Pritom úrodná pôda nikde nepribúda, ale vinou človeka ubúda.

1 0
možnosti
ZZ

O tom se u nás nesmí moc mluvit !!!

;-(

0 0
možnosti
Foto

No vida: na konci blogu už alespoň nesmělá zmínka o populaci.

Pořád je to ale jen přešlapování kolem zásadního problému.

Podstatné totiž je, že jakékoliv úspory v zemědělství či průmyslu budou rychle přečísleny potřebami dalších a dalších lidí, kterých v současnosti na planetě přibývá kolem 80 milionů ročně. To je každých 15-20 let jedna současná Čína obyvatel navíc.

3 0
možnosti
JF

Spočítejte hustotu osídlení tam kde je nejvíce lidi a kde je největší spotřeba kWh na hlavu a schválně co vyjde ... řekl bych Evropa a speciálně Německo a odtud můžete začít snižovat CO2 na kWh natož když je to levnější, bezpecnejsi a hlavne taky zdravejsi než uhlí a uran. Afrika a podobné nejsou problém ti jsou OZE zcela příkladně.

0 0
možnosti
JF

jo, to teprve bude všechno laissez faire ...

0 0
možnosti
JF

... např. krom jiného je nepochopitelné proč nefunguje svoz šlupek z brambor - resp. bioodpadu v rámci třídění komunálního odpadu ... to by byly hromady kompostu ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik