Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jezdců je ve skutečnosti pět. Tím pátým bez ohledu na jejich pořadí, je STRACH8-o:-(

1 0
možnosti

Válka je naprosto přirozená nelze ji vymazat - příroda také válčí jak to jde - jde tedy o konkurenci jako podnět k vývoji ...základ je tedy válka (v různých podobách) a ono se poněkud zapomíná na tu válku vnitřní - sám se sebou - tj. vlastní vývoj - problém je když se ta vnitřní válka změní na válku vnější - ale to je věcí populismu a vyvolávání těch všech strašáků co ohrožují vlastní úspěch ... resp. jeho relativizace ... druhá věc je že ti úspěšnější chtějí ten úspěch i vyvážet - resp. jej pak i měnit a jelikož není od těch chudších za co tak se mění za vliv což je válka ... dnes je evidentní že se poněkud zaspalo s uhlím/ropou/uranem - tak 100 let .... na druhou stranu je fakt že CO2 je hnojivo pro biosfíru - problém je že se to lehce přehnalo a příliš rychle - viz. malá doba ledová - a i v 19 století se ještě rozšiřovali alpské ledovce a ve Švýcarsku se řešil problém vyklízení měst a vesnic vzhledem k narůstajícím alpským ledovcům ... nyní je CO2 tolik že to je už tak na plus 3 stupně plus permafrost 2 a jsme na 5 - a ono se to postupně teprve rozjede ... problém je že se málo válčí sám se sebou pokud budete mít rozvoj ti poražení přilezou pak i sami ...

1 0
možnosti

plus to že současný už roční chlad v Evropě může být už i slabý golfský proud ...

1 0
možnosti

Výdaje Číny na zbrojení nějak vypadly, a určitě jsou vyšší, než soudruzi z Pekingu uvádějí.

1 0
možnosti

Čína na ozbrojené síly vynaloží přes 209 miliard dolarů Čína oznámila, že její vojenský rozpočet, druhý největší na světě po USA, letos vzroste o 6,8 procenta. (2021, Google)

1 0
možnosti
Foto

Jsem zvědav, jestli se autor nakonec dostane k příčině dnešních problémů, jímž je neustávající nárůst počtu lidí, žijících na naší planetě. A také bude zajímavé, jaké navrhne řešení.

Prozatím se zabývá jen doprovodnými jevy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,51
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik