Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J68i17r93i 36B23o97r

16. 4. 2018 13:42

Pracoval jsem v 80tých létech u Transitního plynovodu.Běžně se stávalo že při závažnějších poruchách se vypouštělo do vzduchu třeba 1 500 000 kubických metrů zemního plynu. Nikdo ekologii neřešil.

2 0
možnosti
Foto

On dnes ekologii ve skutečnosti také nikdo moc neřeší, ale dá se na tom královsky vydělat. Když dnes někde něco vypustíte, zaplatíte tučnou pokutu, z které se zaplatí různé studie, analýzy, přednášky, IPCC, které nadirigují ještě přísnější opatření, aby se pak zjistilo, že je všechno jinak. Nejdříve se mělo oteplit, pak se najednou mělo ochladit, teď už se tomu pro jistotu říká jen změna klimatu. Což mi připomíná, neměl už být kus Evropy podle dřívějších katastrofických scénářů zaplaven stoupající hladinou moře? ;-)

2 0
možnosti
Foto

IPCC je používána k tomu, aby mohla být propagována finančně nesmírně náročná a drakonická globální politika. Mezi největší kritiky IPCC patří vědci, kteří pracovali jako vedoucí autoři a oponentní experti pro zprávy IPCC a stali se tak, přímo zevnitř, svědky nestydatého překrucování skutečnosti a politiky, která se převléká za vědu. Bývalí i soudobí experti IPCC, kteří se veřejně ohradili proti zneužívání vědy, Navrhované limity na skleníkové plyny by způsobily újmu životnímu prostředí, byly by překážkou pro rozvoj vědy a technologií a poškodily by zdraví a prosperitu lidstva. Neexistuje žádný přesvědčivý vědecký důkaz, že lidmi produkovaný oxid uhličitý, metan, či jiné skleníkové plyny, způsobují, či by v budoucnu mohly způsobit katastrofální oteplení zemské atmosféry a narušení klimatu Země.

2 0
možnosti

M11i95l98a21n 42S70m72r62ž

17. 4. 2018 7:50

V čem vidíte finanční náročnost? Jsou snad obnovitelné zdroje drahé? Ne jsou levnější (viz mé jiné články na blogu). I v současných letech se pumpuje do fosilní energie více dotací než do obnovitelných zdrojů. O jádru raději ani nemluvě.

Víte komu by limity vypouštění skleníkových plynů uškodily? Majitelům a těžařům uhlí, plynu a ropy.Proč Vám na nich tolik záleží?

Překážkou jaké vědy by se podle Vás měly limity emisí měly stát? To neexistuje výzkum fotovoltaiky, větrných zdrojů a akumulace?

Vědeckých průkazů oteplování je dostatek, především práce James Hansena, ale i studie mizející tloušťky arktického ledy či měnící se izotopické složení uhlíku v oxidu uhličitém.

0 0
možnosti
Foto

Člověk zatím větru ani dešti neporučí, natož aby měnil klima planety. Používání zemního plynu se změnou klimatu má neměřitelnou korelaci.

3 0
možnosti

M12i64l90a58n 11S83m95r64ž

16. 4. 2018 10:31

Myslíte si opravdu, že člověk klima nemění? Možná, že se jen snažíte sebe uklidnit.

Byl bych také raději, kdyby to nebyl pravda! Vědecké instituce mají bohužel ale jiný názor.

1 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik