Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hynek má zcela rozumný a reálný pohled.

0 0
možnosti
Foto

Ze štábního hlediska asi. Vám doporučuji šlapací generátor, je docela levně k dostání ve vojenských výprodejích.

Hynkův reálný pohled je asi tak 40 let starý. Otázka koncepce energetiky je oříšek i pro odborníky v oboru. Protože naše energetika a hlavně rozvody (elektřina i plyn) jsou v neblahém stavu. Vinou minulého režimu. A teď se to musí dohánět. Přitom nové směry v energetice slibují vznik nových podniků a pracovních příležitostí.

Aneb - co funguje ve světe, tak u nás nikoliv.

1 0
možnosti

Energiewende není žádná "energetická proměna" ale energetická revoluce nebo energetický převrat. Jinak to přeložit nelze. Ta kancléřka taky o revoluci mluvit chtěla, když tu pakárnu vyhlásila. :-P

4 0
možnosti
Foto

Promluvil elektrotechnik Tatíček. Taky máte doma na výrobu elektřiny žentour?

1 1
možnosti
Foto

Jaderná energetika je drahá a většina společností, co staví nové eletrny žije z peněz, jež získávají z údržby starých elektráren, Westinghouse je údajně před krachem a nejlépe je na tom z hlediska financování údajně ruská společnost Rosatom. Ale nechcme se překvapit, kam se výzkum v oblasti jaderné energetiky vyvine v budoucnu. Gates investuje do programu TerraPower a možná z něj v horizontu několika desítek let něco bude, bude to méně rizikové, levnější a ekologičtější. Fotovoltaiky na střechách jsou problematické. Nedají se totiž hasi vodou, protože se v nich drží proud a pokud si je umístíte na barák a to ještě ve starším provedení, tak vám jej hasiči nechají, pokud nebudou mít dost práškových hasiv či vrtulník, raději shořet. Bezpečnější je to na polích, kde když to shoří, tak to jen shoří a nezlikviduje to budovu. Proto si dost rozmyslete, co si dáváte na střechu a nechte si zpracovat dokumentaci zdolávání požáru, která je povinná.

0 1
možnosti

J68i65r73i 76V69r84a53b92e75c

17. 12. 2017 17:16

To riziko klidně beru. Jak často hoří ? Barák jsou v Německu povinně pojištěný a většinou je to lepší když nic po požáru nezůstane. Mám už Photovolteik 10 let, mohu jen doporučit.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že by v tomhle neuspěla velká většina našich občanů. To si myslím podle reakcí na články a blogy s podobnou tématikou. Kromě toho je Německo v tomto ohledu poněkud dost před námi, takže povědomost veřejnosti vypadá podle toho.

5 2
možnosti
Foto

U Marků získávají elektřinu pomocí žentouru s volským potahem. Chudák Ivan. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 15,78
  • Průměrná čtenost 1019x
Působil jsem na katedře energetiky VŠCHT. Jsem autor a spoluautor desítek odborných publikací a patentů a od roku 2003 viceprezident evropské asociace EUROSOLAR, usilující o úplnou náhradu fosilních a jaderných zdrojů obnovitelnými. Účastník rozvojových projektů v Zambii 2005-2010. Baví mě ekologická výchova a práce s mládeží.

Kdybyste se chtěli dozvědět víc o obnovitelné energetice,  o její perspektivě i o zásadních limitách současné civilizace, rád k vám přijedu na přednášku s diskuzí. Napište na: milan.smrz(et)eurosolar.cz

Seznam rubrik